Fiberglass (polyester) bir fiber tekne satın alırken dikkat etmeniz gerekenler nelerdir ?

Deniz ve Tekne hakkinda ne biliyorum, nasil bir tekne ile baslamaliyim, amacim ne ?


Ceyhuni Gürer
Ceyhuni Gürer
Fiberglass (polyester) bir fiber tekne satın alırken dikkat etmeniz gerekenler nelerdir ?

 

Fiberglas (polyester) bir tekne satın alırken dikkat etmeniz gerekenler nelerdir

Kendinize sorular sormakla başlayın ama şunu unutmayın, tekne almak araba almak gibidir, her arabanın koltuğu, direksiyonu motoru, müzik sistemi vb. teşkilatları vardır. Ancak kalite ,güvenlik, frenleme, ergonomi vb. hususlarda çok geniş bir kalite yelpazesine  ve fiyat aralığına sahiptir. Teknenizi de bu şekilde değerlendirmelere göre satın alın.

 

Tekne almakta ki amacım ne ?

Denizcilik ve tekne konuların da hangi seviyedeyim ?

Denize ve tekneciliğe yeni başlıyorsanız ilk yapacağınız şey AMD ( Amatör Denizci Belgesi) nizi almak olmalıdır. Bu sayede Deniz trafiği, denizcilik terimleri, teknenin bölümleri, ekipman ve aksesuar isimleri, gemicilik düğümleri, tekne bağlama çözme, tekne güvenliği, acil durum davranışları vb. konularda teorik bilgi sahibi olursunuz . bu sayede deniz ve teknecilik konusunda okur yazarsınız demektir. Bu bilgiler tekne alırken yapacağınız araştırma ve duyumlar sırasında konuyu daha iyi anlamanızı sağlar  önemlidir.

 

  1. Amatör olarak kıyılarda olta balıkçılığı yapmak istiyorum.

Almanız gereken tekne 4,50-5.00 m bandında açık veya yarım kamaralı dıştan takma motorlu fiberglas bir tekne olmalıdır. Teknenizi alırken doğal olarak görüntüsüne de önem verin ama en çok ana yapıya önem verin. tekne Karinası bir mühendislik, tasarım alt yapısına sahip mi?     

bu kategoride tavsiye edeceğimiz teknemiz BNG costero 16, nova 15, ventus 16

 

 

  1. Derin sularda olta balıkcılığı yapmak istiyorum

 Almanız gereken tekne boyu daha geniş bir araliğa sahip. 5 – 11 m . çünkü derin su olta balıkçılığı seviyesine gelmiş bir kişi kayda değer tecrübeye ulaşmış veya bu tecrübede bir rehber ile avlanan bir kişidir . avlanma ekipmanları olabildiğince geniştir  bol livar lı , küpeşte kenar alanları açık , uzun sure denizde kalmaya uygun ergonomide, denge ,hız ve mukavemet konularında güçlü bir tekneye ihtiyacı vardır.

İçinde wc, temiz su ve kişisel ihtiyaçları asgari düzeyde de olsa karşılayabilecek büyük yakıt tanklarına sahip bir open crouser,  center konsol veya yarım kamara vb. bir tekne olması gerekir. Motor seçeneği olarak dıştan takma veya kuyruklu motorlu bir tekne öneririm. örnek tekne olarak…BNG marine costero 16, cestla 21 S, Cestla 21 C

 

 

 

  1. Amator balık avlamak istiyorum ama ailem ve arkadaşlarımla da  kısa süreli kıyılarda gezmek, denize girmek eğlenmek istiyorum

örnek tekne olarak …BNG marine  Costero 16, Cestla 21 C, Cestla 21 SP, Cestla 21 C modellerimizi tavsiye ediyoruz

 

  1. Balık avlamak istiyorum aynı zamanda ailem veya arkadaşlarımla da  kısa süreli teknemde konaklamak istiyorum.

Teknenizin baslangıç metrajı 6.5 m civarında olması , yaşamsal ihtiyaçlarınızı ( wc, temiz su, duş, mutfak, rahat uyku )   karşılayabilmesi, denge ,mukavemet ergonomi konularında eksiksiz olması zevkli bir serüvenin kapılarını açacaktır.

tavsiye edeceğimiz teknelerimiz BNG marine    Cetla 21 S, Beluga Cr 26

 

  1. Ailemle ve arkadaşlarimla seyahat etmek, teknemde konaklamak tatil yapmak istiyorum

 

Yaşamsal ihtiyaçlarınızın ev konforundan farksız olduğu, özel akşam yemekleri planlayabileceğiniz, keyifle kitap okuyup müzik dinleyebileceğiniz, güvenli ve konforlu seyir yapabileceğiniz uzun seyir ve tatil yapabileceğiniz aynı zaman da yanaştığınız koy yada limanlarda gözlerin sizde olmasını sağlayacak şıklıkta bir tekneye ihtiyacınız var.

tavsiye edeceğimiz teknelerimiz  BNG marine   Beluga Cr 26, Lupus 37 ( cabin cruiser )  

 

  1. Zıpkınla ve oltayla balık avlamak, Sukuba yapmak, ailemle arkadaşlarımla gezmek ayni zamanda su kayağı yapmak istiyorum…

Teknenizde dalış ekipmanlarınızı rahatça kullanabileceğiniz, zıpkınınızı, tüpünüzü, çok özenle aldığınız profesyonel oltanızı koyabileceğiniz , saklayabileceğiniz tuttuğunuz yada vurduğunuz bir akyayı, orkinosu yada kılıç balığını uzatabileceğiniz bir  iç alana sahip olmalısınız. Soğuk ve Sert rüzgardan , yakıcı güneşten korunabileceğiniz özelliklerde , tuvaleti, duşu  problemsiz olmalı, bazen sığınabileceğiniz  bir alanı olan bir tekne planlamalısınız. Tekneniz her türlü hava koşulunda güven vermeli, yüksek mukavemet ve denge ve manevra kabiliyetine sahip olmal

Tavsiye edeceğimiz teknelerimiz  BNG   Costero 16, Cestla 21 C, Cestla 21 SP, Cestla 21 S

 

  1. Teknemle su sporları yapmak , sosis çekmek, su kayağı yapmak istiyorum

Tavsiye edeceğimiz teknelerimiz BNG Cestla21 C, Cestla 21 SP

 

  1. Teknemle hız yapmak istiyorum

Tavsiye edeceğimiz teknelerimiz BNG   Costero 16, Cestla 21 C, Cestla 21 SP,                     Cestla 21 S,  Beluga CR 26

 

  1. Yüksek konfora sahip uzun seyir yapabileceğim bir motoryat istiyorum

  Tavsiye edeceğimiz teknelerimiz     BNG    Lupus 37 ( cabin cruiser )    Lupa Cr38



  • Okunma Sayısı: 3045

BNGMarine Tekne - Fiber Tekne - Polyester Tekne

Tekne Bağlama
Tekne bağlama konusu teknemizi güvende tutma adına doğru yapılması önem arz eden bir konudur. özellikle Tekne ve Deniz hayatına yeni atılan insanlar için bu konu hayatidir zira yanlış bağlanmış bir tekne  hava şartları bozulduğunda batma riski taşır
Nazmi Ulusan
Nazmi Ulusan
Teknelerde Osmos
Genel olarak denizcilikte osmos ; deniz suyundaki tuzun teknenin jelkot tabakasını geçerek fiberglass iç tabakaya sızması olayıdır.
Ceyhuni Gürer
Ceyhuni Gürer
Tekne Tasarımı
Tasarım, hayalin gerçeklikte vücüt bulduğu ilk aşamadır
Ceyhuni Gürer
Ceyhuni Gürer
Fiber tekne üretiminde kullanılan en yaygın teknikler nelerdir?
Laminasyon ve İnfuzyon Tekniklerinin avantaj ve dezavantajları
Ceyhuni Gürer
Ceyhuni Gürer